Vertskapet

Verter og drivere av Sørøya Gjestestue er Ilona Kathrine Røe og Einar Røe. Gammelhjem er barndomshjemmet til Einar, og så snart han var gammel nok til å bestemme selv, valgte han å flytte tilbake til gården fra Hammerfest. Det har alltid vært drømmen hans fra han var 8-10 år å flytte tilbake. Og når yngstemann var ferdig med grunnskolen, så kunne endelig også Ilona flytte hjem. Vi er også så heldig at en av våre sønner, Trond-Vegar, har flyttet tilbake til gården. Trond-Vegar sier han lever i et paradis hver dag. Samme driver vi nå både gård og reiselivsbedrift.

Gjestestua ligger i Sandøybotn i naturskjønne omgivelser på yttersiden av Sørøya like ved gården Gammelhjem. Vi startet opp i 2006. Gjestestua er opprinnelig et skoleinternat fra midten av 1950-tallet. I tillegg til utleie av rom og hytter, har vi også en liten suvenirbutikk hvor vi selger diverse turutstyr. Vi har et spesielt godt utvalg innen havfiskepilker og jigger. Like nedenfor gjestestua ligger kaien. I pub’en på gjestestua kan du oppleve god stemning med all sang og live musikk, både med og uten paraply drink og andre gode saker (puben er p.t. stengt). Vi har både grillhytte og badstue som våre gjester kan benytte.

Når gjestene våre ankommer, så går vi inn på puben. Så tar vi gjerne en gjennomgang med fiskeplasser, natur, litt historikk om området, og ikke minst sikkerhet på havet.

For våre gjester som har behov for det, så leier vi ut havfiskestrenger, innlandsfiskestenger, lavvo og guideturer med snøscootere.

På gården har vi sauer, katter, hunder og høns. Om høsten driver vi med jakt og sauesanking, og er det noen som vil oppleve sauesanking med oss så er det bare å ta kontakt.

I tillegg til å være sauebonde i Sandøybotn og drive gård og turistanlegg med utleie av båter og utstyr, så er Einar postmester lokalt og båtekspeditør i Lotre. Han er også kontaktmann for strømnett – og mye annet. Om sommeren kjører vi minibussrute med avtale med fylkeskommunen. Mye av dette gjøres av ren idealisme for å opprettholde tilbud på Sørøya og kontakt med storsamfunnet.

Varen er lagt i handlekurven.
0 items - kr 0.00
nb_NONorwegian