OM GJESTESTUA


Hvor finner du oss?

Sørøya Gjestestue ligger i Sandøybotn i naturskjønne omgivelser på yttersiden av Sørøya. Sørøya Gjestestue ligger like ved verdens nordligste gård – Gammelhjem. På gården har vi sauer, katter, hunder og høns. Like nedenfor gjestestua ligger en offentlig kai til allmenn bruk.

For å komme til oss kan du reise til Hammerfest med fly, bil eller båt. Derfra reiser du med rutegående hurtigbåt til Lotre. Her kan du hentes med minibuss eller snøscooter.

Hvem er vi?

Eier av Sørøya Gjestestue er Ilona Kathrine Røe. Bedriften drives av Ilona og Einar Røe.

2013-07-05-19.56.57-150x150

Historie

Bedriften drives av oss: Ilona og Einar Røe. Vi startet opp i 2006. Gjestestua er opprinnelig et skoleinternat fra midten av 1950-tallet. Vi har i tillegg til rom på gjestestua også et hus (også kalt boligen) og en hytte til utleie.

I tillegg har vi også en liten suvenirbutikk hvor vi selger diverse turutstyr. Vi har et spesielt godt utvalg innen havfiskepilker og jigger. Vi leier også ut både havfiskestrenger og innlandsfiskestenger.

Vi satser på naturopplevelse på hav og land, sommer som vinter.

I 2008 ble det mer trøkk på havfiske, og investering i båter. Båtene vi satser hovedsakelig på er Polarcirkel-båter.Hvorfor komme til oss?

Vi har en helt utrolig natur, med et fantastisk havfiske. Stedet er en av de beste havfiskeplassene for kveite, selv om det ofte er er torsken som lokker gjestene hit.  Vinterstid byr på mange spennende opplevelser; man kan dra på isfiske eller tur på fjellet – enten med snøscooter eller på ski.

Sørøya er et av de beste jaktområdene for hare i Norge, og vi har også en god rypebestand. De store naturopplevelsene finner du her – i havgapet, langt fra allfarvei. Fra Sørøya Gjestestue er det ca, 10 minutters gange til gode fiskevann.

Skap minner for livet på Sørøya Gjestestue

Les mer om de forskjellige aktivitetene her.