AKTIVITETER


Fiske, jakt, tur og vinteraktiviteter

Like utenfor stuedøren på Sørøya Gjestestue finner du flotte fiske- og turområder. Her kan du få din beste fiskeopplevelse, eller gå lange turer i den utrolige naturen som vi ligger midt oppi.

Vi har også gode muligheter for vinteraktiviteter og jakt på småvilt. For mer informasjon se på sidene under.

Småviltjakt

Hare

På Sørøya finnes det rikelig med hare – bestanden er stor, og jegere som kommer til oss, oppfordres til å jakte på hare, dette for å holde bestanden nede. Om vinteren bruker vi å ha noen grupper på harejakt her. Dette anbefales på det sterkeste, og da gjerne i slutten av februar – da er dagene lengre, med mer lys.

Rype

Det finnes også mye rype på øyen, og i sesongen er det populært å jakte på disse. Bestanden varierer selvfølgelig fra år til år.
For booking av jakt, vær gjerne ute i god tid – særlig om du har spesielle ønsker.

Havfiske

Vi har store muligheter for havfiske.

Fjordfiske

Like utenfor stuedøren på Sørøya Gjestestue finner du flotte fiskeområder. Både i fjorden og lengre ut i havgapet er det svært gode fiskemuligheter, sommer som vinter. Vi kan blant annet nevne stortorsk/skrei, kveite/helleflyndre, russekrabbe og mange andre spennende fangstmuligheter. Enten du er en erfaren fisker, eller en ekte «landkrabbe», er det å fiske i disse områdene store opplevelser man vil huske for livet.

Krabbefiske

Gjestene på gjestestua som leier båter hos oss, får sjekke krabbeteinen fritt. Er det krabbe i den, så får dem beholde dem.

Ørret- og røyefiske

Vi har mange fine ørret- og røyevann i Sandøybotn og på Sørøya. Om vinteren kan du isfiske i disse vannene.

Vi har mange gode turmuligheter i umiddelbar nærhet.

Vi har gode muligheter for aktiviteter også til vinterstid. Hos oss kan du bl.a. leie snøscooter.

Snøscooterutleie

Hos oss kan du leie snøscooter for turer og scootersafari. På Sørøya er det scooterløyper som strekker seg fra Akkarfjord til Hasvik og Sørvær. Scooterløypa går til gjestestua og hyttene.

Veien til gjestestuen er vinterstengt. Når veien stenges, ca. rett etter nyttår, blir all transport av gods og gjester utført med snøscooter. Det kan være en opplevelse bare å komme utover til havgapet hos oss med scooter. Mange synes disse turene er fascinerende.